Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A megtakarítás formái

Utolsó módosítás: 2015.05.26.

Ahhoz, hogy az életünkben előre tudjunk jutni, az első lépés, hogy nem költjük el az összes havi keresetünket, hanem egy részét félretesszük. Ilyenkor egyből felvetődik a kérdés, hogy hova? Nézzük meg, hogy 2015-ben milyen lehetőségeink vannak arra, hogy pénz halmozzunk fel magunknak!

 

Az állami megtakarítások

Van egy speciális gyermek megtakarítás, a Start számla (babakötvény), amelyet jelenleg kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet vezetni. Itt infláció feletti kamatot garantál nekünk az állam évről-évre (infláció + 3%), és ehhez a pénzhez csak a gyermekünk juthat hozzá, ha betöltötte a 18. életévét.

Továbbá van lehetőségünk különböző magyar állampapírokat vásárolni, ezeket azonban elsősorban bankokon, vagy brókercégeken keresztül tudjuk megvalósítani.

 

A pénztárak nyújtotta lehetőségek

Akad több olyan pénztár is, amelyen keresztül pénzt tudunk félretenni magunknak, ilyen az önkéntes nyugdíjpénztár, az önsegélyező pénztár, és a lakástakarékpénztár is.

Az önkéntes nyugdíjpénztár a nevéből adódóan is a várható nyugdíjhiányunkat hivatott ellensúlyozni. Erre a megtakarításra 20%, legfeljebb 150 ezer forint adókedvezményt vehetünk igénybe évente, de csak akkor, ha mi vagyunk azok, akik a szerződést fizetjük (nem a cégünk).

Az önsegélyező pénztár ennél egy sokkal szélesebb körű szolgáltatást nyújt, hasonló adókedvezmények mellett. Kattintson ide, hogy részletesen megismerje!

A lakástakarékpénztár, más néven lakáskassza, pedig Magyarország első számú ingatlan célú megtakarítása. Azért olyan népszerű, mert már 4 éves futamidőre is indítható, és az állam 30%, akár évi 72 ezer forinttal is támogatja, hogy saját lakáshoz jussunk, vagy épp felújítsuk azt.

 

A bankok és az alacsony kamatok

Mostanában kevésbé népszerűek a a banki megtakarítások, lekötött betétek, hiszen egy éves lekötésre nagyjából 1-2% kamatot kaphatunk. Ezzel a lakosság is tisztában van, így a bankok per pillanat elsősorban azt a funkciót töltik be, hogy itt tartjuk a vésztartalékunkat. Ennek nagysága általában 2-3 havi kerestünk, így ha bármi hirtelen kiadásnak meg van a fedezete, és nem kell az egyéb megtakarításainkat, megszakítani, feltörni.

 

A hosszú távú megoldások a biztosítóktól

A megtakarítási piac elengedhetetlen szereplői a biztosítók, hiszen a gyermek életkezdésének támogatására, és a nyugdíjhiány pótlására is jó megoldásokat kínálnak. Sőt ez utóbbira (nyugdíjbiztosítás) 20%-os, évente legfeljebb 130 ezer forintos SZJA kedvezményt igényelhetünk.

Ez egy olyan megtakarítás, ahol az általunk összeállított portfólió alapján érünk el nyereséget, de ezt a portfóliót profi alapkezelők menedzselik, így reálisan várhatjuk el, hogy magasabb hozamot realizálunk, mint például egy bankban.

 

A sok megtakarításból nehéz választani

Ahogy látszik, már a különböző megtakarítási formák között is nehéz eligazodni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a megtakarítási formákon belül akár több száz különböző szerződés is van, akkor egyértelmű, hogy több ezer konkrét ajánlat közül kell megtalálnunk azt, amellyel a legjobban járunk. Beáshatjuk magunkat az internet világába, de megfelelő szakmai tudás híján ez könnyen lehet, hogy csak elvesztegetett idő lesz. Sokkal egyszerűbb, és gyorsabb megoldás, ha kitölti a cikk alatt található űrlapot, és pénzügyi szakértőnk felkeresi Önt. Amint megismeri az igényeit, egyfajta nagyítóként átvilágítja a megtakarítási piacot, így garantáltan csak a legjobb megoldások kerülnek az Ön asztalára!  

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Hogyan legyen egyre több pénzünk?
 • Megtakarítással egybekötött életbiztosítás
 • Mikor melyik megtakarítást válasszuk?
 • A klasszikus életbiztosítások
 • Életbiztosítás kalkulátor


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu