Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A megtakarítás formái

Utolsó módosítás: 2015.05.26.

Ahhoz, hogy az életünkben előre tudjunk jutni, az első lépés, hogy nem költjük el az összes havi keresetünket, hanem egy részét félretesszük. Ilyenkor egyből felvetődik a kérdés, hogy hova? Nézzük meg, hogy 2015-ben milyen lehetőségeink vannak arra, hogy pénz halmozzunk fel magunknak!

 

Az állami megtakarítások

Van egy speciális gyermek megtakarítás, a Start számla (babakötvény), amelyet jelenleg kizárólag a Magyar Államkincstárnál lehet vezetni. Itt infláció feletti kamatot garantál nekünk az állam évről-évre (infláció + 3%), és ehhez a pénzhez csak a gyermekünk juthat hozzá, ha betöltötte a 18. életévét.

Továbbá van lehetőségünk különböző magyar állampapírokat vásárolni, ezeket azonban elsősorban bankokon, vagy brókercégeken keresztül tudjuk megvalósítani.

 

A pénztárak nyújtotta lehetőségek

Akad több olyan pénztár is, amelyen keresztül pénzt tudunk félretenni magunknak, ilyen az önkéntes nyugdíjpénztár, az önsegélyező pénztár, és a lakástakarékpénztár is.

Az önkéntes nyugdíjpénztár a nevéből adódóan is a várható nyugdíjhiányunkat hivatott ellensúlyozni. Erre a megtakarításra 20%, legfeljebb 150 ezer forint adókedvezményt vehetünk igénybe évente, de csak akkor, ha mi vagyunk azok, akik a szerződést fizetjük (nem a cégünk).

Az önsegélyező pénztár ennél egy sokkal szélesebb körű szolgáltatást nyújt, hasonló adókedvezmények mellett. Kattintson ide, hogy részletesen megismerje!

A lakástakarékpénztár, más néven lakáskassza, pedig Magyarország első számú ingatlan célú megtakarítása. Azért olyan népszerű, mert már 4 éves futamidőre is indítható, és az állam 30%, akár évi 72 ezer forinttal is támogatja, hogy saját lakáshoz jussunk, vagy épp felújítsuk azt.

 

A bankok és az alacsony kamatok

Mostanában kevésbé népszerűek a a banki megtakarítások, lekötött betétek, hiszen egy éves lekötésre nagyjából 1-2% kamatot kaphatunk. Ezzel a lakosság is tisztában van, így a bankok per pillanat elsősorban azt a funkciót töltik be, hogy itt tartjuk a vésztartalékunkat. Ennek nagysága általában 2-3 havi kerestünk, így ha bármi hirtelen kiadásnak meg van a fedezete, és nem kell az egyéb megtakarításainkat, megszakítani, feltörni.

 

A hosszú távú megoldások a biztosítóktól

A megtakarítási piac elengedhetetlen szereplői a biztosítók, hiszen a gyermek életkezdésének támogatására, és a nyugdíjhiány pótlására is jó megoldásokat kínálnak. Sőt ez utóbbira (nyugdíjbiztosítás) 20%-os, évente legfeljebb 130 ezer forintos SZJA kedvezményt igényelhetünk.

Ez egy olyan megtakarítás, ahol az általunk összeállított portfólió alapján érünk el nyereséget, de ezt a portfóliót profi alapkezelők menedzselik, így reálisan várhatjuk el, hogy magasabb hozamot realizálunk, mint például egy bankban.

 

A sok megtakarításból nehéz választani

Ahogy látszik, már a különböző megtakarítási formák között is nehéz eligazodni. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a megtakarítási formákon belül akár több száz különböző szerződés is van, akkor egyértelmű, hogy több ezer konkrét ajánlat közül kell megtalálnunk azt, amellyel a legjobban járunk. Beáshatjuk magunkat az internet világába, de megfelelő szakmai tudás híján ez könnyen lehet, hogy csak elvesztegetett idő lesz. Sokkal egyszerűbb, és gyorsabb megoldás, ha kitölti a cikk alatt található űrlapot, és pénzügyi szakértőnk felkeresi Önt. Amint megismeri az igényeit, egyfajta nagyítóként átvilágítja a megtakarítási piacot, így garantáltan csak a legjobb megoldások kerülnek az Ön asztalára!  

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítással egybekötött életbiztosítás
 • Hogyan kell az életbiztosítások után kamatadót fizetni?
 • Életbiztosítás az egész családnak
 • Életbiztosítás kalkulátor
 • Az önsegélyező pénztár szolgáltatásai 1. rész


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu