Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Az önsegélyező pénztár szolgáltatásai 1. rész

Utolsó módosítás: 2016.05.30.

Nagyon érdekes, hogy Magyarország egyik (ha nem a legszélesebb) szolgáltatási körrel rendelkező pénzügyi konstrukciója az önsegélyező pénztár, mégis oly kevesen ismerünk. Most teszünk egy kísérletet, hogy az olvasóinkhoz egy kicsit közelebb hozzuk ezt a megoldást. Kezdjük azzal, hogy megnézzük, mi mindenre tudjuk felhasználni az itt felgyülemlett tőkét!

 

Röviden az önsegélyező pénztárról

Az önsegélyező pénztár tulajdonképpen egy (eléggé) kibővített egészségpénztár. Ahogy a többi pénztárnál, itt is tagdíjakat fizetünk, és amennyiben ezt a saját nevünkön tesszük, akkor 20%-os, akár éves 150 ezer forintos adókedvezményt igényelhetünk vissza rá. Egyelőre (idén biztosan) még a munkáltatónk is fizetheti nekünk a tagdíjakat, ilyenkor azonban nem jár az SZJA kedvezmény. Akkor lássuk a szolgáltatásokat:

 

Lakáshitel törlesztés

A magyar háztartások kiadásainak a szerves részét teszi ki a lakáshitelek törlesztése. Az önsegélyező pénztárral még erre is van lehetőség. A pontos szabály szerint legfeljebb az adott év első napján érvényes minimálbér 15%-áig. 2016-ban ez azt jelenti, hogy havi 16.650 forintot törleszthetünk ilyen módon, vagyis éves szinten 199.800 forintot.

 

A gyermekkel kapcsolatos szolgáltatások

Már a terhesség ideje alatt is, és a gyermek születése után is egy összegben kivehetünk innen 1 millió forint. Gondoljunk bele, hogy milyen jól jöhet ez az összeg, ha szeretnénk berendezni a gyerekszobát, vagy magánkórházban szülnénk, esetleg őssejtet szeretnénk levetetni. Arra kell figyelni, hogy a szolgáltatás előtt 180 nappal bent kell lennie a pénznek.

Csecsemő gondozási díj, TGYÁS, GYED, és GYES melletti jövedelem kiegészítése. Ezek a szolgáltatások a bejelentett bérünk bizonyos százaléka. Az önsegélyező pénztárral pedig elérhetjük, hogy (ezzel kiegészülve) egyáltalán ne csökkenjen a havi bevételünk. Bár egyszerre csak 2 évre tudjuk megigényelni, de ha a lejárata után újabb 24 hónapra kérhető a szolgáltatás a megfelelő igazolások beküldése után.

Már maga a gyermek születése is magával hoz többletkiadásokat, elég csak mondjuk a babaápolási termékekre, vagy az anyukának szükséges dolgokra gondolni. Ebben a szituációban úgy működik az önsegélyező pénztár, mint egy egészségpénztár, a számlák bemutatása után azonnal utalják a pénzt számunkra. És még csak a szolgáltatások feléig jutottunk.

 

Érdemes önsegélyező pénztárt indítanunk

Bár még csak az első részig jutottunk, máris látható, hogy nem egy átlagos termékről beszélünk. Ebben a cikkben elsősorban a fiatalok számára hasznos szolgáltatásokról esett szó, de ne feledjük még koránt sem értünk a végére. A következő részben megmutatjuk, hogy az idős korosztály is számos előnyét tudja élvezni ennek a pénzügyi terméknek. Addig is ha kérdése van, vagy szeretne egy ilyen szerződést magának töltse ki a cikk alatt található adatlapot! Felkeressük és segítünk ilyen, és ehhez hasonlóan hasznos pénzügyi szolgáltatásokat találni Önnek.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Az önsegélyező pénztár, mint gyermek megtakarítás
 • Jó tanácsok a hosszú távú megtakarításokhoz
 • Életbiztosítás
 • 20%-os adókedvezmény az életbiztosításokra
 • Megtakarítás havi 15 ezer forintból


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu