Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Az önsegélyező pénztár szolgáltatásai 1. rész

Utolsó módosítás: 2016.05.30.

Nagyon érdekes, hogy Magyarország egyik (ha nem a legszélesebb) szolgáltatási körrel rendelkező pénzügyi konstrukciója az önsegélyező pénztár, mégis oly kevesen ismerünk. Most teszünk egy kísérletet, hogy az olvasóinkhoz egy kicsit közelebb hozzuk ezt a megoldást. Kezdjük azzal, hogy megnézzük, mi mindenre tudjuk felhasználni az itt felgyülemlett tőkét!

 

Röviden az önsegélyező pénztárról

Az önsegélyező pénztár tulajdonképpen egy (eléggé) kibővített egészségpénztár. Ahogy a többi pénztárnál, itt is tagdíjakat fizetünk, és amennyiben ezt a saját nevünkön tesszük, akkor 20%-os, akár éves 150 ezer forintos adókedvezményt igényelhetünk vissza rá. Egyelőre (idén biztosan) még a munkáltatónk is fizetheti nekünk a tagdíjakat, ilyenkor azonban nem jár az SZJA kedvezmény. Akkor lássuk a szolgáltatásokat:

 

Lakáshitel törlesztés

A magyar háztartások kiadásainak a szerves részét teszi ki a lakáshitelek törlesztése. Az önsegélyező pénztárral még erre is van lehetőség. A pontos szabály szerint legfeljebb az adott év első napján érvényes minimálbér 15%-áig. 2016-ban ez azt jelenti, hogy havi 16.650 forintot törleszthetünk ilyen módon, vagyis éves szinten 199.800 forintot.

 

A gyermekkel kapcsolatos szolgáltatások

Már a terhesség ideje alatt is, és a gyermek születése után is egy összegben kivehetünk innen 1 millió forint. Gondoljunk bele, hogy milyen jól jöhet ez az összeg, ha szeretnénk berendezni a gyerekszobát, vagy magánkórházban szülnénk, esetleg őssejtet szeretnénk levetetni. Arra kell figyelni, hogy a szolgáltatás előtt 180 nappal bent kell lennie a pénznek.

Csecsemő gondozási díj, TGYÁS, GYED, és GYES melletti jövedelem kiegészítése. Ezek a szolgáltatások a bejelentett bérünk bizonyos százaléka. Az önsegélyező pénztárral pedig elérhetjük, hogy (ezzel kiegészülve) egyáltalán ne csökkenjen a havi bevételünk. Bár egyszerre csak 2 évre tudjuk megigényelni, de ha a lejárata után újabb 24 hónapra kérhető a szolgáltatás a megfelelő igazolások beküldése után.

Már maga a gyermek születése is magával hoz többletkiadásokat, elég csak mondjuk a babaápolási termékekre, vagy az anyukának szükséges dolgokra gondolni. Ebben a szituációban úgy működik az önsegélyező pénztár, mint egy egészségpénztár, a számlák bemutatása után azonnal utalják a pénzt számunkra. És még csak a szolgáltatások feléig jutottunk.

 

Érdemes önsegélyező pénztárt indítanunk

Bár még csak az első részig jutottunk, máris látható, hogy nem egy átlagos termékről beszélünk. Ebben a cikkben elsősorban a fiatalok számára hasznos szolgáltatásokról esett szó, de ne feledjük még koránt sem értünk a végére. A következő részben megmutatjuk, hogy az idős korosztály is számos előnyét tudja élvezni ennek a pénzügyi terméknek. Addig is ha kérdése van, vagy szeretne egy ilyen szerződést magának töltse ki a cikk alatt található adatlapot! Felkeressük és segítünk ilyen, és ehhez hasonlóan hasznos pénzügyi szolgáltatásokat találni Önnek.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • A kamatadó mentes megtakarítások
 • Az önsegélyező pénztár szolgáltatásai: A családalapítás finanszírozása
 • Érdemes-e a költségek alapján életbiztosítást választani?
 • Életbiztosítás adókedvezménye
 • Jó tanácsok a hosszú távú megtakarításokhoz


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu