Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Utolsó módosítás: 2013.01.22.

Az életbiztosítás fontossága

Több okból dönthetünk amellett, hogy életbiztosítást kötünk. Ez történhet azért, mert testi épségünket, egészségünket szeretnénk bebiztosítani, vagy pedig egy hosszútávra szóló öngondokodási megoldást keresünk. Az is előfordulhat, hogy egyszerre mindkét lehetőséggel élünk.

Néhány olyan eset, amikor az életbiztosítás segítséget nyújthat:

 • Ha családunk anyagi biztonsága, és jövője a tét, nem szabad elapróznunk a róluk való gondoskodást. Elég, ha arra gondolunk, hogy családfenntartóként a mindennapi megélhetést biztosítanunk kell, és fontos, hogy családunk hasonló életszínvonalban tudja életét folytatni, ha velünk bármi történik.
 • Saját anyagi biztonságunk, és a jövőnkről való gondoskodás is előtérbe kerülhet.
 • Egy váratlan baleset után, keresőképtelenné válhatunk, vagy akár a kórházi ápolásunk napi díját is fizetni kell.
 • A saját egészségünk mindennél többet ér, éppen ezért az orvosi ellátás költségeinek fedezetét is elő kell teremtenünk.

Életbiztosítás és megtakarítás egyben

A klasszikus életbiztosítási formák mellett létezik egy olyan előtakarékossági lehetőség, amely nem csak baleset- és életbiztosítási védelmet nyújt, hanem segítségével akár anyagi tartalékot is képezhetünk. A befektetési egységekhez kötött életbiztosítással ugyanis nem csak saját, és családunk védelméről gondoskodhatunk, hanem szükség esetére megfelelő mértékő vagyontartalékra is szert tehetünk.

Tartalékot képezhetünk lakás- vagy nyugdíjcélra, de gyermekünk taníttatásának költségét is sikerrel előteremthetjük.
A befektetéses biztosítás esetében jó tudni, hogy a megtakarítási időszak minimálisan 10 év, de ha igényeljük, az életbiztosítási védelem akár életünk végéig is fennállhat. A 10 év egy olyan optimális időtávot jelent, ami alatt a befektetés kockázatai kellőképpen eloszlanak, és a megtakarítás is képes a saját költségeit kitermelni. A megtakarított pénz a 10. év után kamatadó fizetési kötelezettség nélkül rendelkezésünkre áll, és korlátlanul bármire elkölthető.

A befektetéses biztosítás úgy működik, hogy a rendszeren befizetett díjunkat, a biztosító, az általunk választott pénzügyi alapokba fekteti, és befektetési egységekre váltja. A befektetési egységek adott napi árfolyama adja ki a befektetés nyereségességét is. Cél az, hogy az alacsony árfolyamon vásárolt befektetési egységeket minél magasabb árfolyamon eladhassuk a futamidő végén.

A megtakarítással kombinált életbiztosítás előnye, hogy jogilag életbiztosításnak minősül, így a felhalmozott pénzösszeg nem vonható per, vagy végrehajtás alá sem. A megtakarítás havidíja pedig, évente, az infláció mértékével szemben emelkedik, így pénzünk lejáratkor sem veszít reálértékéből.

Szeretne Ön is többet megtudni a befeketetési egységekhez kötött életbiztosítás működéséről? Tegye fel kérdéseit tanácsadóinknak, akik az ország egész területén vállalján Ön és családja, ingyenes pénzügyi elemzését.

Kalkulátorunkkal előzetes képet kaphat arról, hogy milyen díjvállalás szükséges az életbiztosítási védelem megvalósításához.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Adófizetés az életbiztosítások után
 • Elérési biztosítás
 • Megtakarítás havi 20.000 forintból
 • Balesetbiztosítások Összehasonlítása
 • Miért van szüksége a nőknek életbiztosításra?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu