Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Ezekből az államilag támogatott megtakarításokból válasszon!

Utolsó módosítás: 2015.11.04.

Ahogy közeledik az év vége, úgy marad egyre kevesebb időnk, hogy kihasználjuk az idei évre vonatkozó állami támogatásokat, és adókedvezményeket. Ez arra motivált minket, hogy írjunk egy olyan cikket, ahol meg tudja nézni, hogy a megtakarítások után, milyen és mekkora kedvezmény jár Önnek. Vágjunk bele:

9 különböző megtakarítás típus vár ránk

Készítettünk egy táblázatot, amelyben összegyűjtöttük azt a 9 megtakarítást, amelyre valamilyen úton-módon adóelőnyünk származhat. Ezek között találunk nyugdíj előtakarékosságokat, lakás-, és gyermek célra fordítható megtakarításokat is. Ami még szintén érdekes, hogy a legtöbbjük havi 2-3 ezer forinttól már el is indítható. Íme, a lista:

 

* Ha 2020-ig nyugdíjba vonulunk, akkor évente 130 ezer forint

** Az alábbi linken található felhasználási körök: http://onsegelyezo-penztar.izys.hu/szolgaltatasok

Mondhatni, hogy a táblázat alapján az állam elég bőkezű, és tényleg jelentősen támogatja a saját tőkénkből indított megtakarításokat. Arra azonban figyeljünk oda, hogy egy évben összesen 280 ezer forint adókedvezményt tudunk visszaigényelni. Valamint azt se felejtsük el, hogy az adójóváírás csak akkor jár, ha mi fizetjük a díjakat, tehát például a munkáltató által fizetett havi 3 ezer forintos önkéntes nyugdíjpénztár után nem jár.

Ne csak az állami támogatás alapján válasszunk!

Bár kétség kívül rendkívül motiváló a plusz 20-30, akár 150 ezer forint, de ne essünk abba a hibába, hogy kizárólag ez alapján választunk. Itt nyílván nem arra kell gondolni, hogy a nyugdíjas éveinkre lakáskasszával takarékoskodunk, hanem az azonos célú megtakarítások között ne ez legyen a mérvadó.

Például: Amikor a gyermekünk életkezdéséhez, vagy felsőfokú oktatásához gyűjtünk pénzt, akkor a Start számla, és a befektetéses életbiztosítás jöhet szóba. Bár a babkötvényre 10%-os állami támogatás jár, de ez legfeljebb havi 500 forint lehet. Ezzel szemben a biztosítók olyan bónuszokat adnak, amelyek ennél jóval magasabbak, így máris a gyermek megtakarítási programok felé billen a mérleg nyelve, ha több mint 5 ezer forintot szánunk erre a célra.

Ugyanez a képlet természetesen a nyugdíj előtakarékosságoknál is lejátszódhat, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy az adókedvezmények miatt a szerződések kondíciói nem lesznek egységesek. Így nem mindegy mondjuk, hogy melyik lakáskasszát, vagy melyik nyugdíjbiztosítást választjuk. Töltse ki a cikk alatt található úrlapot, és megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt! Nagyjából egy óra alatt együtt megtalálják a megfelelő megoldásokat a céljaihoz.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Az önsegélyező pénztár, mint gyermek megtakarítás
 • Vegyes életbiztosítás
 • Megtakarítás és rendszeres díjas életbiztosítás
 • Megtakarításos életbiztosítás
 • Mikor lehet szükség az életbiztosítási szerződés megkötésére?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu