Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Ezekkel a megtakarításokkal csikarhatunk ki pénzt az államtól

Utolsó módosítás: 2016.01.08.

Bár a 2016 évben minimálisan csökkent a személyi jövedelemadó (16-ról 15%-ra), de még így is rendkívül sok pénz kerül a bérünk után az államhoz. Ez a legtöbb embert meglehetősen frusztrálja, éppen ezért kapóra jönnek az olyan lehetőségek, amelyekkel ebből vissza tudunk szerezni. Szerencsére több ilyen megtakarítás is létezik.

 

Start számla

Ha az állami támogatás az elsődleges szempont, amikor gyermek megtakarítást választunk, akkor a Start számla (Babakötvény) lesz a befutó. Ez ugyanis az egyetlen olyan gyermek megtakarítás, amelyet az állam extra pénzzel honorál. Az állami támogatás mértéke az adott évben megtakarított összeg 10%-a, de nem lehet több, mint havi 500 forint. Könnyen kiszámolható, hogy éves 60 ezer forint befizetésével el tudjuk érni ezt a plafonösszeget. Éppen ezért azoknak javasolt, akik havi 5 ezer forintnál nem tudnak többet félretenni.

 

Lakáskassza

Magyarország első számú lakás megtakarítása a lakáskassza. Nem véletlen, hiszen a befizetéseink 30%-a jár rá állami támogatásként. A maximális összege éves szinten 72 ezer forint, amit egy havi 20 ezer forintos megtakarítással tudunk kihasználni. Bár egy embernek egyszerre csak egy lakáskasszája lehet, de a családon belül viszont mindenki indíthat magának. Így egy családnak egyszerre akár 4-5, vagy több lakáskasszája is futhat egyszerre.

 

Önsegélyező-, és egészségpénztár

Több pénztár is segítséget nyújt abban, hogy az államtól pénzt szerezzünk vissza. Az előző két megtakarítással szemben itt nem alanyi jogon járó adókedvezményt kapunk, hanem adókedvezményt, amit az SZJA-ként befizetett adónkból tudunk visszaigényelni. Az egészségpénztárt különböző gyógyszerek, és egészségügyi eszközök vásárlására tudjuk használni. Az önsegélyező pénztár pedig ennél sokkal összetettebb, amelyről itt olvashat. A pénztárak után 20%-os, évente akár 150 ezer forintos adókedvezményt vehet igénybe, de csak akkor, ha Ön a díjfizető és nem a cége.

 

Nyugdíj megtakarítások

Természetesen nem maradhatnak el a 20%-os adókedvezménnyel támogatott nyugdíj előtakarékosságok sem, amelyből 3 különböző is létezik:

 1. Önkéntes nyugdíjpénztár, évente akár 150 ezer forint adóvisszatérítés
 2. Nyugdíj előtakarékossági számla, évente maximum 100 ezer forint adójóváírás, ha 2020.01.01-ig nyugdíjba megyünk, akkor 130 ezer forint
 3. Nyugdíjbiztosítás, akár 130 ezer forintos adókedvezmény

De ezek között azért jelentős különbségek vannak, így nem érdemes kizárólag a támogatás mértékéből kiindulni.

 

Szerezzünk vissza minél több pénzt az államtól!

Ha végignézzük, nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy az oly sokat emlegetett adónkból visszaszedjünk. És akkor még a régi SZOCPOL helyére lépő CSOK-ot nem is említettük. Viszont nem szabad mindenbe azonnal belevágni. Tudatosan fel kell építeni a pénzügyeinket is úgy, mint mondjuk egy házat. Töltse ki a cikk alatt található úrlapot, és megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt! Minden szakmai tudásával, és pénzügyi ismeretével azon lesz, hogy Önnek a lehető legjobb megoldásokat megtalálja, és letegye az asztalára.

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Mennyit, és hogyan tudunk megtakarítani 2016-ban?
 • Az önsegélyező pénztár szolgáltatásai 2. rész
 • Életbiztosítás nőknek
 • Megtakarítással kombinált életbiztosítás
 • Hogyan kell az életbiztosítások után kamatadót fizetni?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu