Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Hogyan legyen egyre több pénzünk?

Utolsó módosítás: 2016.05.19.

A sikerhez több út vezethet, ezt sokan mondják. Valószínűleg így is van, éppen ezért érdekes mindig újabb és újabb emberekkel, potenciális ügyfelekkel találkozni. Viszont azt vettük észre, hogy sok ember pontosan annyi pénzt költ, mint amennyit keres. Legyen szó akár 100 ezer forintról, vagy több százezer forintról. Ez veszélyes, és arra inspirált minket, hogy leírjuk hogyan lehetünk anyagilag kiegyensúlyozottabbak, és sikeresebbek.

A fizetés nem egyenlő a költőpénzzel

Ez az első és talán a legfontosabb szabály. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy amikor megjön a fizetésük, akkor elkezdenek költeni, és ha megmarad valamekkora összeg, akkor azt félreteszik. Így alakult ki, hogy magyar háztartások jelentős részének nincsen meg 2 havi keresete vésztartalékként.

Helyesen ezt úgy kell megoldani, hogy a keresetünk 10-20%-át félretesszük abban a pillanatban, hogy megérkezik (hogy hova az most másodlagos kérdés). Amint ez megtörtént csak utána kezdünk el költeni, vagyis a megmaradó összeghez igazítjuk a kiadásainkat, a napi rendszeres vásárlásoktól egészen a hiteltörlesztő részletig.

Legyen meg a tartalékunk!

Ahogy kicsit feljebb is írtuk, sajnos a háztartások jelentős része nem rendelkezik 2-3 havi megélhetéshez elegendő vésztartalékkal. Így elsődleges feladatunk az, hogy ezt felépítsük. Amennyiben az előző tételt betartjuk, vagyis „A fizetés nem egyenlő a költőpénzzel” elvet, akkor relatív hamar fel tudjuk építeni ezt a biztonságot nyújtó párszázezer forintos tartalékot.

A megtakarítás, mint az előrelépés kulcsa

Ahhoz, hogy előrelépjünk az életünkben, egyre több pénzt kell szerezzünk. Így tudunk csak magasabb színvonalon élni; saját, vagy nagyobb ingatlanban lakni; jobb autóval járni, és így tovább. Erre pedig két módon van lehetőségünk, az első módszer, hogy növeljük a bevételeinket, a második pedig hogy a megtakarításainkat fialtatjuk.

Ilyenkor 3+1 tényező határozza meg, hogy milyen eredménye lesz a megtakarításunknak. Az első, hogy mekkora pénzt teszünk félre rendszeresen. Aztán a futamidő is nagyon fontos, valamint a megtakarítás költségei, és a hozamai.

Szemléltetve: Ha havi 10 ezer forintot teszünk félre 10 évig a költségek utáni 3%-os hozammal, akkor 1.416.935 forintunk lesz (a kamatos kamat elv miatt). Amennyiben csak 5 évig gyűjtünk akkor 659.209 forinttal kell megelégednünk. Viszont ha ismét 10 évig takarítunk meg, és éves nettó 5%-os hozamunk van, akkor 1.584.814 forint lesz a lejárati összegünk.

Ezekből a számokból tisztán kivehető, hogy mindegyik tényező mennyire fontos.

Pénzügyileg tudatosan éljünk!

Összegezve a leírtakat, ha ezt a 3 pontot betartjuk, akkor biztos, hogy folyamatosan előrelépünk (anyagilag) az életünkben. Ne költsük el egyből a pénzünket, legyen vésztartalékunk (ne a megtakarítást kelljen megszakítani), és a megfelelő helyen gyarapítsuk a pénzünket. Ez utóbbi kimondottan nehéz feladat, hiszen a magyar pénzpiacon rengeteg megtakarítás közül választhatunk. Épp ezért töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és segítünk abban, hogy a megfelelő megtakarítás dolgozzon Önért!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Ezekkel a megtakarításokkal csikarhatunk ki pénzt az államtól
 • Az egyszeri díjas életbiztosítások költségei
 • Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás
 • Életbiztosítás
 • Megtakarítási tippek fiataloknak


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu