Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Hova tegyük a rövidtávú megtakarításainkat?

Utolsó módosítás: 2016.08.29.

Szinte állandóan felmerül bennünk, hogy vajon jó helyen tartjuk-e a pénzünket, amelyet megtakarítunk. Pláne így van ez a rövidtávú megtakarítások esetén, hiszen most rekord alacsony kamatokat kapunk rá. Nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak rövidtávon (1-3év)!

A bankszámlán tárolt pénz

Mivel az emberek legnagyobb részének a fizetése bankszámlára érkezik, ezért nagyon sokan itt tárolják azt az összeget, amelyet nem élnek fel. Ez dicséretes, hiszen soha nem jutunk előre az életben, ha minden bevételünket elköltjük. Pénzügyi szempontból viszont azt mondhatjuk, hogy csak a 2-3 havi keresetünknek megfelelő összeget érdemes itt tartanunk. Máshol magasabb kamatokat elérhetünk, viszont a folyószámlánknak van meg az a maximális rugalmassága, hogy bármikor (azonnal) levetünk róla pénzt, vagy utalhatunk.

A lekötött betétek

A bankszámlán „pihenő” pénz és a lekötött betét közt kicsi a különbség. Röviden úgy lehet megfogalmazni, hogy a lekötött betét előnye, hogy magasabb kamatot kapunk. A hátránya az előzőhöz képest annyi, hogy a lekötési időszak végéig nem nyúlhatunk a pénzhez. Ha mégis megtesszük, akkor elbukjuk a kamatok. Új befizetésekre 2-3 hónapos időre lehet kapni akár (éves) 2-3%-ot. De alapesetben meg kell elégednünk az 1% körüli kamattal, ami meglehetősen alacsony.

A TBSZ számla adóelőnyökkel

Ez az első olyan megtakarítás, ahol jelentős előnyökkel szembesülhetünk. Ezek közül az élre kívánkoznak az adózási előnyök. 3 év után a 15% kamatadó és 6% EHO helyett, összesen csak 11%-ot kell leadóznunk a nyereségünk után, sőt ha 5 évig megtartjuk a Tartós Befektetési Számlánkat, akkor a nyereség után nem kell semmilyen adót fizetni. Az már csak hab a tortán, hogy akár magasabb nyereséget is elérhetünk egy ilyen befektetési számlán, mint a lakossági folyószámlánkon.

Az egyszeri díjas életbiztosítások

Keveseknek jut eszébe, de az egyszeri díjas életbiztosítások is remek lehetőséget nyújtanak számunkra rövidtávon. Először is ugyanazok az adóelőnyök megilletik, mint az előbb bemutatott TBSZ számlát. Ezenfelül a mi általunk összeállított portfóliót profi szakemberek kezelik, így reális esély adódik a magasabb hozam elérésére. A plusz szolgáltatás pedig, hogyha esetleg elhaláloznánk, akkor az általunk megjelölt kedvezményezett a megtakarításon felül, egy életbiztosítási összeget is kap. Éppen ezért idősebb korban is érdemes ezen a megoldáson elgondolkozni. Ráadásul számos olyan egyszeri díjas életbiztosítás találunk, amelyeknek az éves költsége az 1%-ot sem éri el.

Keressük a pénzünknek a legjobb megoldást!

Az élet örök igazsága, hogy a nehezen megkeresett pénzünkre nagyon kell vigyáznunk. Éppen ezért nem elég, ha „csak” nem költjük el, a megfelelő helyet is meg kell találnunk a pénz számára. Ahogy ebből a cikkből is kiderül több lehetőség közül választhatunk. Nincs jó, vagy rossz megoldás, ez kizárólag attól függ, hogy nekünk éppen mire van szükségünk. Ha szeretné, hogy segítsük Önt a rövid távú megtakarításaiban (is), akkor töltse ki a cikk alatt található adatlapot! Egy rövid konzultáció során szakemberünk megismeri az Ön igényeit, és megkeresi az ehhez leginkább passzoló megoldást. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Vegyes életbiztosítás
 • Mikor lehet szükség az életbiztosítási szerződés megkötésére?
 • Miért van szüksége a nőknek életbiztosításra?
 • Az egyszeri díjas életbiztosítás befektetési szempontból
 • Az életbiztosítás szüneteltetése


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu