Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Jó tanácsok a hosszú távú megtakarításokhoz

Utolsó módosítás: 2016.09.06.

Szerencsére egyre többen terveznek előre az életükben, és a kitűzött célokat hosszú távú megtakarításokon keresztül igyekszenek elérni. Ez önmagában örömteli, viszont akad egy pár olyan dolog, amelyre nem árt, ha odafigyelünk. Így biztos elégedettel leszünk a megtakarításunk végén, és elérjük a célunkat.

Fizessük végig a megtakarítást!

Az első, és egyben legfontosabb szabály, hogy fizessük végig. Nincs is drágább, mint egy darabig fizetett, aztán megszűntetett szerződés. Legyen szó akár egy Start számláról, egy lakástakarékról, vagy egy megtakarításos életbiztosításról.

Számos ilyen megtakarítás pontosan ezért nem lett nyereséges az embereknek, mert kötöttek egy 10 éves szerződést, és 2-3 év után már ki is vették. Előfordul, hogy hirtelen egy átmeneti anyagi krach beüt, de ilyenkor is az utolsó legyen az, hogy feltörjük a megtakarításunkat.

A csoportos beszedési megbízás

Főleg a hosszú távú megtakarítások első éve után sajnos gyakran előfordul, hogy elfelejtjük befizetni a díjakat. Ez nem azért van, mert nincs pénzünk, hanem mert nem rögzült bennünk. Pláne ha nem havonta fizetjük a díjakat, hanem negyed-, vagy félévente. Éppen ezért érdemes csoportos beszedési megbízást beállítani, vagy állandó átutalást (kinek hogy tetszik). Ilyenkor ugyanis nem csak, hogy ne felejtjük el befizetni a díjakat, de még meg is szokjuk, hogy ez a pénz megtakarítás, és egy idő után fel sem tűnik, hogy nem elköltjük, hanem félretesszük.

Számoljunk az inflációval!

A hosszú távú megtakarítások esetén ez egy nagyon komoly tényező. Gondoljunk csak bele egy klasszikus példába: „Tíz éves hány forint volt egy kiló kenyér, és most mennyibe kerül..” Beszéljenek a konkrét számok! Tegyük fel, hogy évente 3% az infláció, vagyis a pénzünk értéktelenedése (azért ennyi, mert ez az MNB középtávú célja). A mostani 1 millió forintunk a bankban (kamatot direkt nem számolunk) 10 év múlva 744.094 forintot fog érni, 20 év múlva pedig már csak 553.676 forintot. Ezért mondjuk azt, hogy érdemes évente egy 3%-kal növelni a befizetéseinket, hogy ezt a negatív hatást ellensúlyozza.

Tartsuk be ezeket a szabályokat!

Ebben a cikkben 3 olyan gyakorlati tippet osztottunk meg Önnel, amely segíti, hogy a hosszú távú megtakarításai sikeresek legyenek. Sőt, ha ezeket betartja, akkor még kényelmes is lesz a megtakarítás, és a célja folyamatosan közeledik Önhöz. Amennyiben szeretne még hasonló jó tanácsokkal gazdagodni, és pénzügyileg tudatosan építeni az életét, akkor töltse ki a cikk alatt található űrlapot! Szakértőnk felkeresi Önt, és egy kellemes beszélgetés alkalmával segíteni fog eligazodni a pénzügyek bonyolult világában.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Ezekből az államilag támogatott megtakarításokból válasszon!
 • Életbiztosítás nőknek
 • Minden életbiztosításnak megvan a helye a piacon
 • Nem csak életbiztosítás!
 • Melyik megtakarítás a legjobb választás?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu