Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítás havi 15 ezer forintból

Utolsó módosítás: 2016.06.27.

Életünkben a folyamatos előrelépést csak akkor tudjuk elérni, ha nem elköltjük az összes bevételünket, hanem rendszeresen félreteszünk magunknak. A pénzügyileg nagyon tudatosan élő emberek azt szokták mondani, hogy legalább a keresetünk 10%-át érdemes megtakarítani. Mivel Magyarországon nettó 150-160 ezer forint a hivatalos átlagkereset, ezért nézzük meg, hogy havi 15 ezer forintból mi mindent tudunk elérni!

Gyermek megtakarítások

Persze tudjuk, hogy nem csak a rendszeres megtakarítás nagysága, hanem a futamideje is fontos, de havi 15 ezer forintból már szép összeggel tudjuk megörvendeztetni gyermekünket. Amennyiben egy Start számlán takarítunk meg pénzt a gyermeknek, akkor a saját befizetéseinken felül megkapjuk a maximálisan adható 10%-os, évente legfeljebb 6 ezer forintos állami támogatást is. Sőt, az infláció feletti plusz 3%-os éves kamatot is garantálja az állam.

Ez azt jelenti, hogy 15 évig félreteszünk havi 15 ezer forintot, és évente 3% hozamot termel nekünk a Start számla (ahogy tavaly és idén is), akkor 3.570.871 forintot kaphat tőlünk a gyermekünk. Érdemes azonban már a gyermek születésekor félretenni, mert ha 18 évig takarítunk meg ugyanúgy, mint az előbb, akkor már 4.498.701 forint ütheti a markunkat.

Tipp: Nem a Start számla az egyetlen hatékony gyermek megtakarítás. A biztosítók gyermek megtakarítási programjaival akár magasabb hozamra is lehet reális esélyünk, ha  portfóliót teszünk össze, ami így magasabb lejárati összeget is jelent.

Lakáscél, majdnem maximális állami támogatással

Ahogy többször is írtuk, Magyarország első számú lakáscélú megtakarítása a lakástakarék pénztár. Mivel itt egy szerződő legfeljebb havi 20 ezer forintot tehet félre (itt a maximális az állami támogatás, 72 ezer forint évente), ezért már 15 ezer forintból is magas összeg jöhet össze.

4 éves távon 976.372 forintunk is lehet, ha pedig a kedvezményes hitelt is felvesszük, akkor 2.410.000 forint. Ugyanakkor, ha 10 évig takarítunk meg akkor ezek a számok 2.463.351 és 6 millió forintra ugranak fel. (forrás: lakastakarekpenztarak.hu)

Tipp: Mivel 4 különböző pénzintézet konkrét ajánlataiból választhatunk, ezért érdemes összehasonlítani őket, mielőtt elindítunk egy ilyen szerződést.

A nyugdíjra minimum havi 15 ezer forintot tegyünk félre!

Szinte mindenki maximálisan tisztában van vele, hogy a nyugdíjrendszerrel komoly gondok vannak világszerte. Épp ezért nem is lehet kérdés, hogy mindenkinek szüksége van egy jó nyugdíj megtakarításra. Havi 15 ezer forintból pedig már szép nyugdíj kiegészítésre is szert tehetünk.

Sok függ attól, hogy milyen államilag támogatott nyugdíj megtakarítást választunk, hiszen jelentős különbségek adódnak az önkéntes nyugdíjpénztár, a NYESZ számla, és a nyugdíjbiztosítás között, mind felépítésükben, mind befektetés technikában. (Itt olvashat erről bővebben

Amennyiben mondjuk, 30 éves futamidőre indítunk egy nyugdíjbiztosítást (éves bruttó 6%-os hozam mellett), akkor 1.080.000 forint adókedvezményt igényelhetünk vissza, és 16.866.627 forint nyugdíjtőkét halmozunk fel. 20 éves távon viszont ezek a számok lecsökkennek 720.000 forint adójóváírásra, és 7.684.444 forint nyugdíjvagyonra. Ezért fontos, hogy mihamarabb elinduljon a nyugdíj megtakarításunk.

Tipp: Egyszerre több nyugdíj megtakarításunk is lehet, és így nem csak több lábon állunk, hanem összesen akár 280 ezer forint adóvisszatérítés is ütheti a markunkat.

Vizsgálódjunk, mielőtt választunk!

Ebben a cikkben azt gyűjtöttük össze, hogy mi mindent el tudunk érni, ha rendszeresen félreteszünk havi 15 ezer forintot. Azt is fontos látni azonban, hogy minden egyes célunkat több megtakarítási forma, és még több konkrét ajánlattal elérhetjük. Ezért kell arra törekednünk, hogy a hozzánk leginkább passzoló előtakarékosságot válasszuk. Ha ebben segíthetünk Önnek, akkor töltse ki a cikk alatt található adatlapot! Felkeressük Önt, és minden igényéhez megtaláljuk azokat a konkrét ajánlatokat, amelyekkel a lehető legkönnyebben eléri a célját.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Melyik megtakarítás a legjobb választás?
 • Életbiztosítás nőknek
 • Miért van szüksége a nőknek életbiztosításra?
 • 20%-os adókedvezmény az életbiztosításokra
 • Elérési biztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu