Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítási tippek

Utolsó módosítás: 2015.08.05.

Rengeteg tippet lehet olvasni az interneten, hogy melyik megtakarítást válasszuk, illetve mekkora összeggel, arról azonban kevesebbet írnak, hogy milyen sorrendben érdemes ezekbe belevágni, és hogyan érdemes ezeket csoportosítani. Mi ezt most megtesszük:

 

Az első a vésztartalék legyen

A magyarországi háztartások majd 70%-ának nincsen 2 hónapra elegendő vésztartaléka. Ez azt jelenti, hogyha jön egy váratlan kiadás, akkor vagy kölcsönhöz kell folyamodni. Már pedig bármikor bedögölhet egy mosógép, vagy meghibásodhat az autónk, és hipp-hopp, szükségünk van 100-200 ezer forintra. Ezért érdemes egy a két-három havi jövedelmünknek megfelelő vésztartalékot tartani a folyószámlánkon. A legegyszerűbben ezt úgy tudjuk megtenni, ha a keresetünk legalább 10%-át automatikusan fennhagyjuk a számlán.

 

A hosszú távú megtakarítások

Bármilyen furcsán is hangzik, de a vésztartalék kiépítése után a hosszú távú megtakarításokkal érdemes folytatni. Ennek van egy nagyon egyszerű pszichológiája, hiszen az ilyen megtakarítások általában a fizetésünk töredékét teszik ki, és egy idő után természetessé válik, hogy fizetjük. Ilyen megtakarítás például a nyugdíjbiztosítás, amelyre 20%-os, évente akár 130 ezer forintos adókedvezményt tudunk visszaigényelni.

Amikor gyermekünk születik szintén ez a helyzet nem érdemes halogatni a kérdést, hanem a lehetőségeink szerint minél előbb elindítani egy gyermek megtakarítást. Ne feledjük, hogy amikor megszületett a gyermekünk, akkor automatikusan jogosultak vagyunk a családi pótlékra, ami az első gyermek esetén 12.200 forint minden hónapban. Ne legyünk restek ezt az összeget kipótolni mondjuk 15 ezer forintra és belevágni a gyermek megtakarításba.

 

A lakás megtakarítás

Kis hazánkban, amint valaki elkezd dolgozni az első dolga, hogy saját lakására gyűjtsön. Mindenkinek szíve vágya, hogy ne a más házát bérelje, ezért lakáscélra csak a legritkább esetben van hosszú idő gyűjteni, ezért itt az igényeink miatt rövidebb időnk van. Ezért népszerű megoldás a lakáskassza. Ez egy olyan, kimondottan ingatlan célú megtakarítási forma, amire 30%, évente legfeljebb 72 ezer forint állami támogatás jár. Ez azt is jelenti, hogy legfeljebb egy fő havi 20 ezer forintot takaríthat meg, de ha ketten vagyunk, akkor 4 év után már 4-5 millió forintot is tudunk lakáscélra fordítani.

Tipp: Használjuk ki a régi SZOCPOL helyére lépő családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK).   

 

Óvatosan válasszunk megtakarítást!

Száz szónak is egy a vége, nagyon oda kell figyelnünk, hogy melyik megtakarítást választjuk, hiszen ezeknél általában több évre szerződünk, és szinte soha nem járunk jól, ha megszakítjuk. A pénzpiac kínáltat rendkívül széles, így egy adott igényre akár több száz megoldás is lehet, amelyekből csak egy a legjobb számunkra. Töltse ki a cikk alatt található adatlapot, és szakértőnk segít Önnek, hogy mindig jó döntést hozzon a pénzügyeiben!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Mikor melyik megtakarítást válasszuk?
 • A rendszeres havi megtakarítások
 • Megtakarítás havi 15 ezer forintból
 • Ezekből az államilag támogatott megtakarításokból válasszon!
 • Életbiztosítás részleges visszavásárlása


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu