Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítási tippek fiataloknak

Utolsó módosítás: 2015.12.07.

Az anyagi sikerességünket már a felnőtt életünk első 3-5 évében meg tudjuk alapozni. Ehhez semmi extrára nincsen szükség, mindössze egy tudatosan felépített, és precízen betartott pénzügyi tervre. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget az alábbi megtakarítási tippekkel.

 

1.      A fizetés nem egyenlő az elkölthető pénzzel!

Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy ahogy megérkezik az első fizetésük, azonnal elkezdenek „élni”. Jó esetben csak a fizetésüket élik fel a fiatalok, de van, amikor ez is kevés, és ilyenkor indulnak el az egész életen át tartó hitelcsapdában.

Javaslat: Friss munkakezdőként (pláne, ha otthon laksz) a fizetésünk legalább 20-30%-át tegyük félre a későbbiekre. Rengeteg célunk van, amihez erre szükségünk lesz.

 

2.      Minden blokkot gyűjtsünk be!

Bármennyire is fantasztikus az emberi agy, egyszerűen képtelenek vagyunk mindent fejben tartani. Pláne, amikor egy végigdolgozott nap után este még vissza kéne emlékezni, hogy aznap pontosan mire mennyit költöttünk. Amennyiben gyűjtjük a blokkokat, akkor elég egy héten egyszer összesíteni, és máris tudjuk az összes kiadásunkat. Ez azért jó, mert látjuk mi az, amire feleslegesen költöttünk, másrészt pedig be tudjuk lőni, hogy mekkora megtakarításokat tudunk vállalni a későbbi céljaink eléréséhez.

Javaslat: Vezessünk egy kiadás-bevétel táblázatot, mert a keresetünk legalább 10%-át megnyerhetjük magunknak.

 

3.      Készüljünk a váratlan kiadásokra!

A tervezés ugyan nagyon fontos, de ahogy mondani szokták az élet ez gyakran felülírja. Hiába gyűjtünk az utolsó forintjainkból is mondjuk lakásra, hogyha hirtelen elromlik az autónk, és nem tudjuk kifizetni a 130 ezer forintba kerülő javítás. Nagyon fontos, hogy mindig legyen a folyószámlánkon bármikor elérhető pénz, ami fedezi a váratlan kiadásokat.

Javaslat: Legalább 2-3 havi keresetünknek megfelelő összeg pihenjen a bankszámlánkon váratlan események végett. Nehogy a hosszú távú megtakarításainkat kelljen feltörni azért, mert elromlott a mosógép, és újat kell venni.

 

+1 Ideje korán indítsunk nyugdíj megtakarítást!

A következő tipp, legyen is bármilyen érdekes a nyugdíjról szól. Az köztudott, hogy az állami nyugdíjból már most sem lehet igazán megélni, és az idővel ez csak rosszabb lesz. Ebből egyértelműen következik, hogy valahogyan fel kell készülnünk a kieső jövedelem pótlására. Éppen ezért minél hamarabb elindítunk egy akár minimál díjas nyugdíj megtakarítást, annál jobban járunk. Egyrészt lesz olyan pénzünk, amelyből később majd meg tudunk élni. Másrészt pedig, ha 40 évig félreteszünk havi 10 ezer forintot, akkor 4-5-ször annyi pénzünk lesz, mintha 10 évig tennénk félre 40 ezer forintot.

 

Éljünk pénzügyileg is tudatosan!

Összegezve ebben a cikkben 3+1 hatékony módszert írtunk le, amelyet ha betart, akkor nem lesznek súlyos anyagi gondjai. Ehhez azonban nagy önfegyelemre van szükség. Töltse ki a cikk alatt található űrlapot, és megtakarítási szakértőnk további jó tanácsokkal látja el Önt! Sőt, még a konkrét megtakarítási ajánlatokban is tud segíteni, akár egy egész életen át.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Hova tegyük a rövidtávú megtakarításainkat?
 • Életbiztosítás befektetéssel
 • Megtakarítással kombinált életbiztosítás
 • Megtakarítás és rendszeres díjas életbiztosítás
 • Életbiztosítás olcsón


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu