Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Megtakarítások 10 évre

Utolsó módosítás: 2016.06.20.

Számos olyan célunk adódhat az életben, amely anyagi kihívást jelenthet, de van rá nagyjából 10 évünk, hogy ezt összegyűjtsük. Mint mindig, ilyenkor is érdemes megvizsgálni a lehetőségeinket, és ezek közül a leghatékonyabb megoldást választani. Ebben a cikkben összeszedtük, hogy melyek ezek a pénzügyi megoldások 10 éves távon.

A bankok és a TBSZ számla

A tartós befektetési számla ez érdekes konstrukció. Ez ugyanis egy olyan értékpapírszámla, amely rendelkezik adózási előnyökkel. Alapesetben ez egy 5 éves megtakarítási forma, de már 3 év után is élvezzük az említett adóelőnyt. Jelenleg ugyanis a magyarországi megtakarítások nyeresége után 15% SZJA-t, és 6% EHO-t kell megfizetnünk. Amennyiben 3 év eltelik, akkor az adókötelezettségünk a felére csökken, míg 5 év után nincs adóvonzata a nyereségünknek. Ezért sem érdemes csak simán lekötni a gyarapodó pénzt a bankban, mert akkor a nyereségünk durván ötöde az államhoz vándorol. Válasszuk inkább a TBSZ számlát!

A kedvelt lakástakarék

Igen gyakori, hogy a lakásvásárlásra is van 10 évünk, sőt azt se feledjük el, hogy az ingatlanokat előbb-utóbb fel is kell újítani. Ilyenkor viszont nem találunk jobb megoldást az államilag is támogatott lakástakarék pénztárnál. Egy fő legfeljebb havi 20 ezer forintot tud megtakarítani, így évente akár 72 ezer forint állami támogatásra is szert tehetünk. Ráadásul a választható leghosszabb futamidő pont 10 év.

Szinte mindenkinek vannak lakással kapcsolatos elképzelései, így kár lenne egy ilyen lehetőséget veszni hagyni. Arról nem is beszélve, hogy 10 évnél már akár 8 millió forintot is költhetünk lakáscélra egyetlen lakástakarék segítségével.

Start számla, mint gyermek megtakarítás

Ez a megtakarítás az egyetlen olyan gyermekcélú előtakarékosság, amelyre állami támogatás jár, melynek maximuma havi 500 forint. A Start számla (Babakötvény) további előnye, hogy minimum 3 évre kell ide pénzt elhelyeznünk (akár egyszerre, akár folyamatosan), így tökéletesen megfelel a feltételünknek, vagyis 10 évre is bátran választhatjuk. Garantált infláció feletti kamatot kapunk rá, és a tőkét csak a gyermek használhatja fel, amelyet egy törvény szerint tud felhasználni.

A unit linked életbiztosítás

Ennél a megtakarítás típusnál a 10 év a vízválasztó. Az egyedi költségelvonás miatt 10 év alatt nem feltétlenül lesz eredményese a befektetésünk. 10 évtől viszont érdemes választani, hiszen kamatadó-, és EHO mentes lesz a nyereségünk. Ráadásul teljesen szabad felhasználású lesz a tőkénk, amit a megtakarítási időszak alatt profi szakemberek kezelnek, a lehető legmagasabb nyereség érdekében. Gyermek megtakarításnak, sőt nyugdíj előtakarékosságnak is alkalmas, ráadásul ez utóbbi esetben 20%, évente akár 130 ezer forint adókedvezményt is kapunk hozzá.

Nézzünk meg minden lehetőséget!

Ahogy a cikkből is kiderül, a 10 év lehet vízválasztó a megtakarítások kiválasztása okán. Tisztán látszik, hogy számos lehetőséget kell megvizsgálnunk, mielőtt választunk magunknak egy ilyen megtakarítást. Amennyiben pontos összehasonlítások alapján szeretne választani, akkor töltse ki a cikk alatt található űrlapot! Felkeressük, és megmutatjuk a konkrét lehetőségeit, így Önnek csak a legalkalmasabb szerződésekből kell kiválasztania a kedvére valót. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarításos életbiztosítás
 • Ide tegye a fizetésemelését 2015-ben!
 • Életbiztosítás az egész családnak
 • Ezekkel a megtakarításokkal csikarhatunk ki pénzt az államtól
 • A rendszeres havi megtakarítások


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu