Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Melyik megtakarítás a legfontosabb számunkra?

Utolsó módosítás: 2016.08.15.

Ismét egy szinte lehetetlen küldetésre vállalkozunk, mégpedig arra, hogy rangsoroljuk a különböző megtakarításokat. Azt rég óta tudjuk, hogy mindegyikre szükség van (lakás-, gyerek-, és nyugdíj megtakarításra is), de melyik élethelyzetben vajon melyiket részesítsük előnyben? Ennek próbálunk most a végére járni.

Amikor csak mi számítunk

Természetesen adódnak olyan egyszerű élethelyzetek, amikor nem nehéz rangsorolni, hogy mit bír el a pénztárcánk. A legpozitívabb ezek közül, amikor olyan keresetünk van, amelyből (ha nem is mindig kényelmesen), de meg tudjuk oldani, mindhárom megtakarítást.

Akadnak olyan felnőtt emberek is akik nem szeretnének gyermeket nevelni, így a saját lakás után (de inkább mellett) csak a nyugdíj megtakarításra kell összpontosítani. Hasonló helyzetben vannak azok is, akiknek valamilyen sajnálatos ok miatt nem lehet gyermeke. Eddig nem volt nehéz a rangsorolás, most következik a neheze, nézzük meg a többgyermekes háztartásoknál hogyan érdemes rangsorolni!

Hogyan válasszon egy 2 gyermekes család?

Amennyiben a KSH adataira támaszkodunk kiindulásként, akkor az elmúlt fél évben átlagosan havi bruttó 257.700 forintot kerestünk. Ez egy kétgyermekes szülő esetén nettó 196.370 forintot jelent (családi adókedvezménnyel), plusz a 26.600 forint családi pótlékot. Ez együtt 222.970 forintot tesz ki.  A család másik tagja pedig ugyanekkora bruttó bérből 171.371 forintot visz haza. A kettő kereset összesen 394.341 forint, amiből a rezsi, a lakáshitel törlesztő részlet, a 2 db havi 20 ezer forintos (kereset 10%-a) nyugdíj megtakarítás után is megoldható a gyermek megtakarítás.

Amelyik háztartás viszont az átlag alatt keres, annak problémát okoz a gyermek megtakarítás. Ilyenkor melyiket válasszuk, a nyugdíj megtakarítást, vagy a nyugdíj megtakarítást? Pro-kontra vannak érvek, nézzük meg őket:

-          „Válasszuk a gyermek megtakarítást, mert a gyermek az első ő a legfontosabb”

-          „Inkább nyugdíjra tegyünk félre, lehet, hogy a gyermek nem is fog egyetemre menni”

Nos, az első esetben abba érdemes belegondolni, hogy lehet, hogy bejuttatjuk az egyetemre, és lehet, hogy el is végzi. Nekünk viszont nem lesz nyugdíjunk, így idős korunkba odaköltözhetünk a gyermekünkhöz, hogy lásson el minket.

A második esetben pedig lehet, hogy a gyermekünk tehetségesebb mint mi, és lehet olyan jövő áll előtte, hogy kényelmesen tud minket segíteni idős korunkban.

Ha nehezen is, de egy olyan megoldásban érdemes gondolkodnunk, hogy osszuk kétfelé a megtakarításainkat. Egy kisebb összeggel induljon egy gyermek-, és egy nyugdíj előtakarékosság is. A gyermek ugyanis 20 évesen egyetem mellett tud munkát is vállalni, ami a tanulmányát is segíti. A nyugdíjas évekre pedig később meg tudjuk emelni a havi megtakarításunkat, ha már nem fizetjük a gyermek megtakarítást.

Nagyon alapos tervezésre van szükségünk

Ahogy ebből a cikkből is kiderül, annyira sok eltérő életszituáció előfordulhat, hogy előre szinte lehetetlen megmondani mi is lenne a jó megoldás. Ezért van szükséges egyéni megbeszélésekre, kalkulációkra, hogy a háztartásunk anyagi helyzete teljes egyensúlyban legyen, és a lehető legtöbbet kihozzuk belőle. Töltse ki a cikk alatt található űrlapot! Felkeressük Önt, és együtt megtaláljuk a pénztárcájához, és céljaihoz leghatékonyabb megoldásokat.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítás havi 15 ezer forintból
 • Az egyszeri díjas életbiztosítások költségei
 • Nem csak életbiztosítás!
 • Életbiztosítás adókedvezménye
 • Mikor lehet szükség az életbiztosítási szerződés megkötésére?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu