Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Melyik megtakarítás a legjobb választás?

Utolsó módosítás: 2016.07.14.

Az élet bármely területén megtalálni a legjobbat óriási kihívást jelent. És ki tudja, lehet, hogy ami most a legjobb Önnek, az másnak már nem lesz az. Többek közt ezért is vagyunk nehéz helyzetben, amikor megtakarítást keresünk. Azt nem tudjuk ígérni, hogy most megmondjuk melyik a legjobb megtakarítás Önnek, de azt igen, hogy megmutatjuk, hogyan tudja megtalálni.

Pontosan tervezzünk!

Bármennyire furcsán is hangzik a legfontosabb egy megtakarítás esetén (is) az, hogy pontosan tervezzünk. Ilyenkor ugyanis nagyon kicsi az esélye, hogy kellemetlen meglepetés ér minket. A megtakarítások tervezésénél az alábbiakra kell kiemelten odafigyelni:

 1. Mi a célja a megtakarításnak?
 2. Mikor lesz szükségem a megtakarításra?
 3. Mekkora kockázatért cserébe, mekkora nyereséget várunk el?
 4. Pontosan mekkora az az összeg, amelyet rendszeresen és biztosan félre tudunk tenni?

Ha erre a 4 kérdésre tudjuk a választ, akkor megtaláljuk azt a rendszeres megtakarítást, amire szükségünk van. Elöljáróban annyit, hogy bár ezek külön kérdések, de mégis együtt összefüggésében kell velük foglalkozni. Vizsgáljuk meg ezeket a kérdéseket egy kicsit alaposabban.

„Legyen saját lakásunk”

Az egyik leggyakoribb igény, hogy saját lakásunk/házunk legyen, amihez szükség van megfelelő önerőre. A célunk már meg is van. Általában ennél a megtakarításnál szokott előfordulni, hogy szinte azonnal, legfeljebb 1-2 év múlva már vennénk is fel a lakáshitelt. Bármilyen nehéz is, ezt a futamidőt érdemes legalább 4 évig kitolni. Ilyenkor ugyanis már tudhatjuk, hogy indíthatunk egy államilag támogatott lakástakarékot, ahol garantált a lejárati összeg, és a betéti kamat is. Bár lehet, máshol nagyobb nyereséget el tudnánk érni, de kockázatmentesen ez a lehetőség, ezen a távon legyőzhetetlen (3. kérdés is megválaszolva) Már csak azt kell kitalálnunk, hogy havonta mekkora összeget tudunk erre a célra fordítani, amennyiben több mint 20 ezer forintot, akkor azt egy családtag nevén tudjuk indítani. Természetesen a futamidő, és havi megtakarítás azt is meghatározza, hogy melyik konkrét ajánlatot érdemes választanunk. Nézzünk egy másik tervezést!

„Nem akarok nyomorogni nyugdíjasként”

Rengeteget hallani arról, hogy nem lesz megfelelő állami nyugdíjunk, így szinte mindenkinek ott motoszkál a fejében, hogy hogyan oldja meg ezt a valóban nehéz feladatot. A mikor lesz szükség azért is érdekes, mert a nyugdíjkorhatár jelenleg 65 év, de ez várhatóan emelkedni fog. A mekkora kockázat kérdésre adott válaszunktól függ, hogy melyik államilag támogatott nyugdíj előtakarékosságot érdemes elindítanunk, az önkéntes nyugdíjpénztár, NYESZ számla, nyugdíjbiztosítás hármasból. A konkrét havi összeg pedig a konkrét terméket segít megtalálni. Ez az a tervezés, amelyeken a pénzügyi tervezők is végigmennek.

Kérjük szakember segítségét!

Ebben a cikkben a tervezési segédletet írtunk le, amellyel megtalálható a számunkra leginkább alkalmas megtakarítás. A 4 kérdés megválaszolása a kulcs a megoldáshoz. Azt azonban ne feledjük, hogy attól még hogy tudjuk hogyan működik egy autó, attól még nem biztos, hogy tudunk vezetni. Ezért javasoljuk azt, hogy forduljon független szakértőhöz. Töltse ki a cikk alatt található űrlapot! Felkeressük Önt, és egy órás beszélgetés után már tudni fogja, hogy melyik megtakarításra van szüksége. 

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítással kombinált életbiztosítás
 • Miért érdemes megtakarítással kombinált életbiztosítást kötni?
 • Egészségbiztosítás: Talán itt az idő?
 • A megtakarítás formái
 • Megtakarítással egybekötött életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu