Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Mennyit, és hogyan tudunk megtakarítani 2016-ban?

Utolsó módosítás: 2016.08.02.

Sok ember tanakodik rajta, hogy vajon miért nem jut egyről a kettőre. Ilyenkor oda szoktak kilyukadni, hogy kizárólag arra vezethető vissza, hogy nem takarítanak meg, ez a kulcs. Nézzük meg, hogy mennyi pénzből kéne megoldani, hogy takarékoskodjunk, és ezt hogyan tudjuk megoldani.

Mennyi pénzt keresünk?

A legfrissebb adatok szerint 2016 májusában nettó 174.300 forintot kerestünk egy hónapban. Ez az előző évhez képest nagyjából 6%-os emelkedést jelent. Persze ezt nem érezheti mindenki a pénztárcáján, mert elég nagy a szórás az egyes szakmákban elérhető keresetek között. De például aki pont annyit költ, mint tavaly, az már meg tudta spórolni a keresete 6%-át, ami az átlagkeresetnél 10.458 forintot jelent.

Visszatérve, tényleg érdekes, hogy mekkora bérkülönbség van az egyes szakmák között. Míg a informatikai-, vagy telekommunikációs cégek középvezetői akár 866 ezer forintot is kereshetnek, addig a zöldég-, és gyümölcstermesztésben 95 ezer forint körül mozognak a fizetések a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgáltat adatai alapján.

Összességében elég nehéz tehát megmondani, hogy ki mennyi pénzt tud megtakarítani, ezért mind az átlag, mind a két véglet számára hasznos tippek következnek.

Így marad több pénz a zsebünkben

Ha azt vesszük alapul, hogy a legtöbb embernek ismét nőtt a fizetése, akkor, ahogy fent is írtuk, nincs is más dolog, mint pontosan annyit költeni, mint egy évvel ezelőtt, és máris megspóroltunk átlagosan 6%-ot.

A legnagyobb spórolási lehetőséget az ún. luxus szokásaink elengedése, vagy korlátozása nyújtja. Egy egyszerű példán kiszámolva, ha napi 1 doboz cigit elszívunk, akkor az egy hónapban 30 ezer forint. Még, ha nem is tesszük le a teljesen dohányt, de a felére csökkentjük az adagot, akkor már 15 ezer forint marad a zsebünkben minden hónapban. Ebből, ha csak 10 ezret félreteszünk 15 évig egy jó megtakarításba (bruttó 5%-os éves hozammal), akkor 2.097.092 forintunk lehet.

Az ételen és italon is sokat tudunk spórolni. Például, ha otthonról viszünk ennivalót, és nem a közeli kisboltban vásárolunk, vagy (gyors)étteremben eszünk. Számításaink szerint ezzel is napi 500 forint körül tudunk megspórolni, és ahogy kicsit feljebb is számoltuk, ha ezt ügyesen félre is tesszük akkor 2 millió forintot is érhet 15 év múlva. Ha ezt egészen 20 évig félretesszük (a fenti feltételek szerint), akkor már 3.152.658 forintunk lehet. Ebből is látszik, hogy érdemes nagyon odafigyelni a nehezen megkeresett pénzünkre, és megfelelően fialtatni.

Óvjuk a pénzünket, még magunktól is!

Egy mondás szerint mi magunk vagyunk a pénzünknek a legnagyobb ellensége. Persze ez csak akkor igaz, ha nem tudatosan kezeljük a pénzünket. De ahogy ebből a cikkből is kiderül számos lehetőségünk van, hogy a pénzünkből még több legyen, ezáltal nekünk is (anyagilag) könnyebb legyen. Éppen ezért töltse ki a cikk alatt található űrlapot! Szakemberünk felkeresi Önt, hogy megmutasson ezekhez hasonló trükköket, így segítve az Ön pénzügyeit menedzselni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Megtakarítás magas kamattal
 • Megtakarítás biztosítással: Ezért éri meg
 • Megtakarítással egybekötött életbiztosítás
 • Mikor lehet szükség az életbiztosítási szerződés megkötésére?
 • Melyik megtakarítás a legjobb választás?


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu