Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Mennyit, és hogyan tudunk megtakarítani 2016-ban?

Utolsó módosítás: 2016.08.02.

Sok ember tanakodik rajta, hogy vajon miért nem jut egyről a kettőre. Ilyenkor oda szoktak kilyukadni, hogy kizárólag arra vezethető vissza, hogy nem takarítanak meg, ez a kulcs. Nézzük meg, hogy mennyi pénzből kéne megoldani, hogy takarékoskodjunk, és ezt hogyan tudjuk megoldani.

Mennyi pénzt keresünk?

A legfrissebb adatok szerint 2016 májusában nettó 174.300 forintot kerestünk egy hónapban. Ez az előző évhez képest nagyjából 6%-os emelkedést jelent. Persze ezt nem érezheti mindenki a pénztárcáján, mert elég nagy a szórás az egyes szakmákban elérhető keresetek között. De például aki pont annyit költ, mint tavaly, az már meg tudta spórolni a keresete 6%-át, ami az átlagkeresetnél 10.458 forintot jelent.

Visszatérve, tényleg érdekes, hogy mekkora bérkülönbség van az egyes szakmák között. Míg a informatikai-, vagy telekommunikációs cégek középvezetői akár 866 ezer forintot is kereshetnek, addig a zöldég-, és gyümölcstermesztésben 95 ezer forint körül mozognak a fizetések a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgáltat adatai alapján.

Összességében elég nehéz tehát megmondani, hogy ki mennyi pénzt tud megtakarítani, ezért mind az átlag, mind a két véglet számára hasznos tippek következnek.

Így marad több pénz a zsebünkben

Ha azt vesszük alapul, hogy a legtöbb embernek ismét nőtt a fizetése, akkor, ahogy fent is írtuk, nincs is más dolog, mint pontosan annyit költeni, mint egy évvel ezelőtt, és máris megspóroltunk átlagosan 6%-ot.

A legnagyobb spórolási lehetőséget az ún. luxus szokásaink elengedése, vagy korlátozása nyújtja. Egy egyszerű példán kiszámolva, ha napi 1 doboz cigit elszívunk, akkor az egy hónapban 30 ezer forint. Még, ha nem is tesszük le a teljesen dohányt, de a felére csökkentjük az adagot, akkor már 15 ezer forint marad a zsebünkben minden hónapban. Ebből, ha csak 10 ezret félreteszünk 15 évig egy jó megtakarításba (bruttó 5%-os éves hozammal), akkor 2.097.092 forintunk lehet.

Az ételen és italon is sokat tudunk spórolni. Például, ha otthonról viszünk ennivalót, és nem a közeli kisboltban vásárolunk, vagy (gyors)étteremben eszünk. Számításaink szerint ezzel is napi 500 forint körül tudunk megspórolni, és ahogy kicsit feljebb is számoltuk, ha ezt ügyesen félre is tesszük akkor 2 millió forintot is érhet 15 év múlva. Ha ezt egészen 20 évig félretesszük (a fenti feltételek szerint), akkor már 3.152.658 forintunk lehet. Ebből is látszik, hogy érdemes nagyon odafigyelni a nehezen megkeresett pénzünkre, és megfelelően fialtatni.

Óvjuk a pénzünket, még magunktól is!

Egy mondás szerint mi magunk vagyunk a pénzünknek a legnagyobb ellensége. Persze ez csak akkor igaz, ha nem tudatosan kezeljük a pénzünket. De ahogy ebből a cikkből is kiderül számos lehetőségünk van, hogy a pénzünkből még több legyen, ezáltal nekünk is (anyagilag) könnyebb legyen. Éppen ezért töltse ki a cikk alatt található űrlapot! Szakemberünk felkeresi Önt, hogy megmutasson ezekhez hasonló trükköket, így segítve az Ön pénzügyeit menedzselni.

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Életbiztosítás az egész családnak
 • Minden életbiztosításnak megvan a helye a piacon
 • Megtakarításos életbiztosítás
 • Életbiztosítás olcsón
 • Életbiztosítási ajánlatok


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu