Mennyibe kerül havonta?

35 éves nem dohányzó férfi díjai:
10 millió Ft baleseti halál, havi 1.200 Ft
10 millió Ft baleseti rokk., havi 1.200 Ft
10 millió Ft minden halál, havi 5.500 Ft
10 e Ft kórh. napi térítés havi 3.230 Ft


Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Mikor melyik megtakarítást válasszuk?

Utolsó módosítás: 2016.05.06.

Mióta létezik a pénz, azóta csak úgy tud az ember előrelépni az életben, ha minél többet gyűjt belőle. Jelenleg már ott tartunk, hogy annyi ajánlat közül válogathatunk, amit már összeszámolni is alig tudunk. Ez arra sarkallt minket, hogy írjunk egy rövid összegzést, hogy mely megtakarításokat mikor érdemes választani.

 

A bankszámla, és lekötött betét

Szinte már nagyon fiatalon találkozhatunk, hiszen a szülők szívesen csinálnak a gyermeküknek bankszámlát. Ráadásul mivel a jövedelmünk is bankszámlára érkezik, ezért nem árt hamar megismerkedni vele. Megtakarítási szempontból viszont kimondottan rugalmas pénzügyi termék, de a kamatok (pláne most) meglehetősen alacsonyak.

A lekötött betétnél azt vállaljuk, hogy egy bizonyos ideig nem nyúlunk a pénzhez, cserébe a bank magasabb kamatot ad, mintha a folyószámlánkon tartanánk a pénzt. Itt se kell magas kamatokra gondolni, ezért elsősorban a vésztartalékunkat érdemes itt tartani.

 

A TBSZ számla

A pénzügyi megtakarítások nyeresége után 15% kamatadót, és 6% EHO-t kell fizetni. Azonban akadnak kivételek, például a hosszú távú megtakarítások, vagy mondjuk a TBSZ számla. Ennek a konstrukciónak a nagy előnye, hogy 3 év után csak a fele kamatadót kell fizetni, míg 5 év után adómentessé válik a megtakarításunk. 3-5 éves távra tehát egy kedvező megtakarítás lehet számunkra.

 

A Start számla

Ez egy olyan gyermek megtakarítás, ahol a befizetéseink után 10%-os, évente legfeljebb 6 ezer forintos állami támogatás jár. Bár gyermek megtakarítás esetén más is szóba jöhet, az biztos, hogy ha kevés időnk van gyermekünk 18. születésnapjáig, vagy csak pár ezer forintot tudunk félretenni, akkor nem találunk jobb megoldást.

 

A befektetéses életbiztosítás

Ezek a megtakarításos életbiztosítások nem rövidtávú előtakarékosságok, vagyis 10 éves futamidő alatt az egyedi költségelvonása miatt nem javasoljuk. Viszont vonatkozik rá a kamatadó, és EHO kedvezmény is, és vélhetően magasabb nyereségünk lehet, mint egy bankszámlának.

További előnye, hogy teljesen szabadon felhasználható a lejárati összege, így alkalmas lehet mind gyermek megtakarításnak, lakás megtakarításnak, és még nyugdíj előtakarékosságnak is. Sőt, a nyugdíjbiztosítások után 20%-os, évente akár 130 ezer forintos adókedvezményt is igénybe vehetünk.

 

Igyekezzünk mindig jól választani!

Összegezve ebben a cikkben bemutattuk, hogy az adott pénzügyi megoldásokat mikor érdemes választani. Viszont ezeken a konstrukciókon belül (kivéve a start számát) számos konkrét ajánlatból választhatunk, és akár millió forintos különbségek is lehetnek. Érdemes ezért egy szakértővel konzultálni, mielőtt aláírunk egy szerződést. Töltse ki a cikk alatt található adatlapot, és megtakarítási szakértőnk felkeresi Önt, hogy a legelőnyösebb szerződést tudja aláírni!

SzemélyKapcsolódó bejegyzések:

 • Miért érdemes megtakarítással kombinált életbiztosítást kötni?
 • Ingyenesen átvizsgáljuk életbiztosítási szerződését!
 • Az életbiztosítás szüneteltetése
 • Egészségbiztosítás: Talán itt az idő?
 • Megtakarítással kombinált életbiztosítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu